Aanvullende verzekering, ja of nee?

doorPraktijk Blauwkapelseweg

Aanvullende verzekering, ja of nee?

Dit is de tijd van het jaar waarin we de ziektekostenverzekering voor het komende jaar kiezen… Er is een ruim aanbod en er zijn heel veel mogelijkheden. Zo is er ook de keuze voor wél of géén aanvullende verzekering.

Fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. Volgens het AD van begin november, weet 40% van de mensen niet dat ze voor fysiotherapie aanvullend verzekerd moeten zijn. Een begrijpelijke veronderstelling is dat fysiotherapie onder de basisverzekering valt (volgens ons zou dat ook zo moeten zijn). 

Je kunt er bewust voor kiezen om geen aanvullende verzekering te nemen. Weet dan wel dat je, als ja na een blessure of ongeval fysiotherapie nodig hebt, u ongeveer €40,00 per behandeling moet betalen. 

Voor een beperkt aantal aandoeningen (bijvoorbeeld een nieuwe heup) wordt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling betaald uit de basis verzekering, de eerste 20 behandelingen niet. Zonder aanvullende verzekering loopt dat toch aardig op.

Over de auteur

Praktijk Blauwkapelseweg administrator

Praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, KISS-KIDD en haptotherapie in Utrecht met een team van vijf ervaren en specialistische therapeuten.

Geef een reactie