Haptotherapie in Utrecht

Haptonomie

In de haptonomie wordt een beroep gedaan op de wederkerigheid. Over en weer. Met aandacht gericht zijn op elkaar. Door pijn, stress, bewegingsbeperkingen, aangeleerde patronen en gewoontes is dit niet altijd (ten volle) mogelijk.

In een therapeutische setting zoeken we samen uit hoe je ondanks jouw belemmering je toch volledig op de buitenwereld kunt richten. Jouw pijn en/of beperking wordt hierdoor beter draagbaar en dat is de eerste stap naar genezing. Onze haptotherapeut heeft door kennis en ervaring een gidsende rol. Samen verleggen we de grenzen van het mogelijke. Dat is de kracht van menselijk contact.

Haptotherapie

Als jouw innerlijke drijfveer geblokkeerd is door interne of externe omstandigheden, kan haptotherapie je helpen om in wederkerigheid uit te zoeken wat jouw symptomen (zoals burn-out, depressie, angststoornissen of hyperventilatie) veroorzaakt. Door je bewust te worden van je gevoelens in een vertrouwde relatie kan er ordening (normalisering) tot stand komen van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de innerlijke drijfveer.

Haptonomie Van Slagmaat

Voor een behandeling haptonomie of haptotherapie kun je terecht bij onze haptotherapeut Moniek van Slagmaat die vanuit haar eigen praktijk in de Zandhofsestraat in Utrecht werkt.