Op de hoek van de Blauwkapelseweg en de Gildstraat in de wijk Wittevrouwen in Utrecht, tegenover het Griftpark, vind je onze praktijk. Vroeger een bakkerij, nu een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, kinder manuele therapie (voorheen KISS/KIDD), haptotherapie en haptonomie. Onze wachtkamer was vroeger de bakkerswinkel en in onze keuken zijn vandaag de dag nog authentieke elementen terug te vinden.
In 1976 is Max Borg de praktijk begonnen, na drie jaar in andere praktijken te hebben waargenomen. In 1978 zijn we verhuisd naar ons huidige pand en we zijn er nooit meer weggegaan. Nu werken we er met een team van twee ervaren therapeuten, ieder met een eigen specialistische inbreng. Daardoor vullen we elkaar goed aan. Hierdoor ben je bij ons verzekerd van een optimale therapie door deskundige therapeuten.
Onze manueel therapeut
Max Borg (1946)
Sinds 1976 ben ik manueel therapeut. Ik ben geschoold in de ‘eggshell methode’. Dit houdt in dat ik werk met zachte technieken (waar je nog geen eierschil mee breekt). Ik ben lange tijd (bijna 40 jaar) docent geweest aan de Hogeschool van Utrecht, faculteit fysiotherapie. Ik vind het fijn om in contact te blijven met studenten en de nieuwe ontwikkelingen in het vak.
De belangrijkste therapeutische maatregel is voor mij om te begrijpen wat de oorzaak is van de klacht. Welk mechanisme heeft de klacht veroorzaakt en waarom is het erger geworden? Met deze kennis kan ik een therapeutisch plan samenstellen om de klacht te verminderen of zelfs volledig te herstellen.
Naast de opleidingen manuele therapie, houd ik me sinds 1980 bezig met haptonomie. Daarnaast heb ik gewerkt met verschillende collega’s en ook chiropractoren om de technieken van de chiropractie in de vingers te krijgen.
Sinds 2000 heb ik mij geschoold in het behandelen van kinderen. Voornamelijk baby’s, kort na de geboorte, met een ernstige voorkeurs houding. Zie onze uitleg over KISS.
Onze haptotherapeut
Moniek van Slagmaat (onafhankelijk)
Het is het mooiste als iemand blij en met souplesse de deur uitgaat na het afsluiten van de begeleiding. Als je langere tijd onder druk staat door pijn of spanningen verlies je aan vitaliteit en veerkracht. In de begeleiding gaan we samen op zoek naar jouw mogelijkheden om weer in contact met jouzelf en de wereld om jou heen te zijn. Voelen is hierbij een sleutelwoord en dat is héél praktisch. Kijk voor meer informatie over mijn werkwijze op de website van mijn praktijk.