Manuele therapie in Utrecht

Last van je gewrichten? Met manuele therapie kunnen we stoornissen in de gewrichten verminderen of zelfs oplossen, zodat deze (weer) beter gaan functioneren. De behandeling wordt ondersteund door adviezen, oefeningen en instructies voor de verbetering van je houding en beweging. Zo worden werkzaamheden, sport en hobby’s weer makkelijker uit te voeren.

Specialisatie

Een manueel therapeut is een specialistisch opgeleide fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft de therapeut extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder de wervelkolom. Door deze extra kennis is onze manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van jouw klacht te beoordelen en jouw behandeling daarop af te stemmen.

Kinder manuele therapie

In onze praktijk kunnen we ook het KISS-syndroom bij baby’s en jonge kinderen behandelen. Deze behandeling is een specialisatie van manuele therapie. Klik hier voor meer informatie over manuele therapie bij KISS-KIDD.

Aan huis

Als je niet naar de praktijk kunt komen, dan komen wij aan huis. Hiervoor heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig.

Kosten

De kosten van een manuele therapie behandeling en informatie over eventuele vergoeding door jouw zorgverzekeraar vind je op de pagina met praktische informatie.