Fysiotherapie in Utrecht

Op zoek naar een goede, ervaren fysiotherapeut in Utrecht die jou kan helpen met jouw klacht? Dan ben je bij onze praktijk aan het juiste adres. Al vanaf 1976 helpen we mensen met bijvoorbeeld sportblessures, kniepijn, rugpijn of het revalideren na een operatie of periode van ziek zijn.

Persoonlijke aanpak

Dit doen we altijd in een één op één setting waar je onze volledige aandacht hebt. We vinden een persoonlijke aanpak erg belangrijk, zodat we jou het beste kunnen helpen. Ieder mens, en ieder lijf, is immers anders. Wij geven advies en zoeken naar oplossingen voor jouw ongemak en/of pijn.

Specialisten

Fysiotherapie is ontstaan uit de heilgymnastiek en massage. In de jaren zestig van de vorige eeuw is daar fysiotechniek aan toegevoegd. Sindsdien worden er ook fysiotechnische apparatuur en/of oefeningen gebruikt tijdens een fysiotherapie behandeling. De behandelingsmogelijkheden zijn hierdoor zeer uitgebreid geworden en er zijn veel specialisatierichtingen bijgekomen.

Binnen onze praktijk hebben we allemaal onze eigen specialisatie. Na jouw eerste afspraak en het in kaart brengen van jouw klacht of probleem en het bespreken van de aanpak, plannen we je in bij de therapeut in onze praktijk die het beste bij jou past. Dit gebeurt natuurlijk in overleg.

Eerste afspraak/intake

Soms is het mogelijk om al direct te starten met de daadwerkelijke behandeling, maar vaak begint deze bij de tweede afspraak. De eerste afspraak staat in het teken van kennismaken en het goed in kaart brengen van jouw hulpvraag. Het is mogelijk om zonder verwijzing van jouw huisarts bij ons te komen, waarbij wij de screening uitvoeren.

Hands-on aanpak

We hebben in onze praktijk ook de mogelijkheid om je aan het werk te zetten met een op jou gericht en aangepast oefenprogramma met oefenapparatuur. Ook hierbij ondersteunen we in een één op één setting. Toch geven wij niet de voorkeur aan werken met fysiotechnische apparatuur. Wij geloven in de kracht van een hands-on aanpak. Ons vak is door het werken met onze handen ambachtelijk.

Aan huis

Als je niet naar de praktijk kunt komen, dan komen wij aan huis. Hiervoor heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig.

Kosten

De kosten van een fysiotherapie behandeling en informatie over eventuele vergoeding door jouw zorgverzekeraar vind je op de pagina met praktische informatie.