Manuele Therapie

Behandeling

Manuele therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van het lichaam. Het doel van manuele therapie is het opheffen of verminderen van stoornissen in de gewrichten waardoor deze (weer) beter gaan functioneren. De behandeling wordt ondersteund door adviezen, oefeningen en instructie voor de verbetering van houding en beweging in werkzaamheden, sport en hobby's.

Meer informatie over manuele therapie:

Therapeut

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij/zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van de klachten te beoordelen.

Max BorgMax Borg (1946)

In 1973 studeerde ik als fysiotherapeut en in 1977 als manueel therapeut. In de praktijk ben ik werkzaam als manueel therapeut op haptonomische basis.

Sedert 1974 ben ik ook verbonden als docent aan de Hogeschool van Utrecht. De laatste jaren houd ik me daar vooral bezig met het begeleiden van studenten in de laatste fase van hun opleiding: het schrijven van een artikel en houden van een referaat. Zonder dit direct bij naam te noemen is de haptonomie in mijn werkwijze verweven.

In de loop der jaren heb ik me uiteraard geschoold en verdiept in de facetten van het vak die voor mijn praktijkwerk van belang zijn. Deze nascholingen richten zich voornamelijk op de orthopedische klacht, die ook ontstaan kan zijn uit stressgerelateerde situaties.