Haptotherapie

Haptonomie

In de haptonomie wordt een beroep gedaan op de wederkerigheid. Over en weer. Met aandacht gericht zijn op elkaar. Normaal menselijk contact dus. Door pijn, stress, bewegingsbeperkingen, aangeleerde patronen en gewoontes is dit niet altijd ten volle mogelijk.
In een therapeutische zetting wordt samen uitgezocht hoe ondanks de belemmering toch een volledige gerichtheid op de buitenwereld kan plaats vinden. De pijnen en beperkingen worden beter draagbaar en dat is een eerste stap naar genezing. De therapeut heeft door kennis en ervaringbelevingen een gidsende rol. De grenzen van het mogelijke worden samen verlegd.

Haptotherapie

Indien de innerlijke drijfveer geblokkeerd is door interne of externe omstandigheden kan er een beroep worden gedaan op de haptotherapeut. Ook hierin wordt in wederkerigheid samen gezocht naar wat de symptomen (burn out, depressie, angststoornissen, hyperventilatie) veroorzaakt. Door bewustmaking van gevoelens binnen een vertrouwde relatie (over en weer) kan er ordening (normalisering) tot stand komen van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de innerlijke drijfveer.

Therapeut

Moniek van Slagmaat is een onafhankelijk en vrijgevestigd haptotherapeut en werkt alleen in haar praktijk direct om de hoek van de Praktijk Blauwkapelseweg. Meer over haar op www.haptonomievanslagmaat.nl