Fysiotherapie

Geschiedenis

Fysiotherapie is ontstaan uit de heilgymnastiek en massage. In de jaren zestig van de vorige eeuw is er fysiotechniek aan toegevoegd. Sindsdien is fysiotherapie een behandeling op basis van massage, fysiotechnische apparatuur en/of oefentherapie.

De behandelingsmogelijkheden zijn zeer uitgebreid geworden. Mede daarom zijn de specialisatierichtingen binnen de fysiotherapie toegenomen.

Behandeling

De eerste afspraak staat in het teken van het in kaart brengen van de klacht/het probleem en het bespreken van de aanpak. Soms lukt het ook om direct te starten met de daadwerkelijke behandeling maar vaak begint deze bij de tweede afspraak. Het is mogelijk zonder verwijzing van uw huisarts bij ons te komen waarbij wij de screening uitvoeren.

Ziektekostenverzekeraars rekenen deze screening wel als een aparte behandeling! Als u een beperkt aantal behandelingen in uw aanvullende verzekering heeft is het voor u (om financiële redenen) praktischer om toch eerst een verwijzing bij de huisarts te halen.

In onze praktijk werken wij in een één op één setting. Wij geven advies en zoeken oplossingen voor uw handicap en/of pijn. Aangezien wij allemaal onze eigen specialisatie hebben wordt u, na aanmelding, ingepland en behandeld bij de therapeut die het best past bij de door u gestelde vraag. Wij raadplegen elkaar als daar aanleiding toe is. Dit gebeurt vanzelfsprekend in overleg met u.

Verder hebben wij de mogelijkheid u zelf aan het werk te zetten met een op u gericht en aangepast oefenprogramma met oefenapparatuur. Dit wordt ook gegeven in een één op één setting.

De laatste tien jaar werken wij nauwelijks met fysiotechnische apparatuur. Ons vak is door het werken met onze handen ambachtelijk.

Meer informatie op www.fysiotherapie.nl

Therapeuten

Marcia van Veldhoven (1977)

MarciaIn 2000 heb ik mijn diploma tot algemeen fysiotherapeut behaald. Sindsdien ben ik met veel plezier werkzaam in een particuliere praktijk in Tiel en vanaf 2004 ook in deze praktijk. Na mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik mij verder verdiept in de orthopedische achtergronden van diverse aandoeningen. Hiernaast heb ik (ook praktisch) de nieuwe ontwikkelingen in diagnostiek en behandeling op de voet gevolgd.

U kunt bij mij terecht voor een behandeling na een sportblessure of botbreuk, voor revalidatie na een operatie van bijvoorbeeld heup, knie, schouder of andere gewrichten of voor het verlichten van pijnlijke spieren. Schouder en knie problematiek hebben mijn bijzondere interesse wegens de verscheidenheid aan oorzaken die aan de klachten ten grondslag kunnen liggen. Een juiste coördinatie van spieren rondom het gewricht is mede van belang voor een optimale beweging zonder pijn, samen met de patiënt werk ik hieraan.

Bij aanvang van de behandeling besteed ik veel aandacht aan het diagnosticeren en houd ik het menselijk lichaam als geheel in het oog.

Ik werk veel met mijn handen, maar maak ook gebruik van oefentherapie voor thuis of op fitnessapparatuur, ter ondersteuning van de behandeling.

Ook diabetes patiënten zijn bij mij van harte welkom om onder begeleiding te komen sporten.

Anne van Camp (1988)

portret van Anne van CampIn 2009 heb ik mijn diploma Bewegingswetenschappen behaald. Deze opleiding heb ik aan de Rijksuniversiteit in Groningen gevolgd, omdat daar het accent ligt op hersenen in combinatie met bewegen, waar mijn interesse naar uit gaat.

Na mijn diploma ben ik begonnen met de opleiding Fysiotherapie in Utrecht. In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Hierdoor heb ik niet alleen theoretische maar ook praktische kennis en kunde met betrekking tot bewegen en belemmering in beweging. Ik ben direct in 2012 aan de slag gegaan bij deze praktijk als algemeen fysiotherapeut.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sport, waardoor ik in mijn werk veel affiniteit heb met vragen en klachten op het gebied van sporten.

Hanz van de Pol (1962)

Sinds september 2013 werk ik bij deze praktijk. Naast algemeen fysiotherapeut en sportmasseur ben ik ook opgeleid in dry needling en DAM-mobilisaties (een specifieke behandelmethode gericht op mobilisaties van gewrichten).

Hiernaast heb ik veel ervaring met de behandeling van hardloop gerelateerde klachten. Op de woensdagavonden geeft ik trainingen bij atletiekvereniging AV Phoenix. In deze trainingen vind je regelmatig aspecten terug uit de fysiotherapie, met name het trainen van core-stability. Mijn uitgangspunt is: "Goed blessure vrij lopen doe je niet alleen maar met je benen maar met je hele lichaam en gevoel."

Voor meer informatie: www.fysx.nl